A Camp Rising Sun Magyar Táborozók Egyesülete 2003-ban jött létre, tagjai jellemzően az amerikai és a dániai Camp Rising Sun (CRS) táborokban táborozóként vagy nevelőként részt vett fiatalok.

Az egyesület fő tevékenysége, hogy a CRS táborokat üzemeltető amerikai, illetve korábban dániai alapítvány megbízásából Magyarországon évről-évre meghirdesse és lebonyolítsa a táborozók kiválasztását. Ebben a folyamatban az egyesület tagjai önkéntesen vesznek részt. A táborozók kiválasztása mellett az egyesület táborozási felkészítőt is szervez a kiválasztott táborozóknak és szüleiknek, akik ennek keretében még az USA-ba történő kiutazás előtt megismerkedhetnek a magyarországi CRS-közösséggel. Az egyesület élménybeszámolót is tart, ahol a táborból hazatérő táborozók elmesélhetik a többieknek a táborhoz kapcsolódó élményeiket.

Az egyesület elnöke jelenleg Iritz Borbála (táborozó 2012-ben), alelnöke Fazekas Gábor (táborozó 2001-ben), titkára Iritz Márton (táborozó 2011-ben).

Magyarországról az 1980-as évek közepétől kezdve – kisebb megszakításokkal – évente jutottak ki táborozók az USA-ba, 1998-tól kezdve pedig a táborozók kiválasztását a volt CRS-es táborozók végzik (2003-tól az egyesület keretein belül). Ennek köszönhetoen 1998-tól minden évben volt kint magyar gyerek, és 2000. óta minden évben Magyarország mindhárom, a dániai tábor megszünését követően pedig az amerikai CRS-táborokba küldhet táborozót. Ez a kiváltság egyébként csak kevés más országnak jár – általában olyanoknak, ahonnan már több évtizede folyamatosan küldenek táborozót –, ami annak is köszönhető, hogy az egyesület működése a LAJF által is elismert és igen hatékony, azaz a válogató során kiválasztott táborozók legtöbbször nagyon jól szerepelnek a táborokban.