Jelentkezes

A tábor

A Louis August Jonas Foundation által finanszírozott Camp Rising Sun (CRS) nemzetközi ifjúsági tábor immár 93. szezonját kezdi meg 2022 nyarán az USA-beli New York államban. Eddig több tucat ország több ezer fiatalja ismerhette meg ezt a tábort, melynek célja többek között az, hogy különleges programja során a fiatalokban felébressze az önzetlenség, az egymás és a közösség iránti felelősség és tisztelet érzését, az egyetemes emberi értékek iránti érzékenységet, valamint hogy elősegítse a nemzetek közötti jobb megértést.

Több mint 20 éve magyar fiataloknak is folyamatosan lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek ebben a nagyszerű programban, A Camp Rising Sun Magyar Táborozók Egyesületének feladata, hogy minden évben kiválassza a Magyarországról küldhető fiatalokat: 2 illetve 1 táborozót az amerikai fiú- és lánytáborokba.

A koronavírus és a tábor

A Camp Rising Sun tábor sajnos 2020.-ban és 2021.-ben is csak virtuálisan került megrendezésre, azonban 2022-ben várhatóan ismét részt vehet benne egy-egy magyar táborozó, illetve akár még több a virtuális rendezvényeken. Mivel megjósolhatatlan, hogy 2022. nyarán lehet-e utazni az USÁ-ba, ezért sajnos nem tudjuk garantálni a részvételt a táborban.

Jelentkezési feltételek

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

 • Megfelelő angol nyelvtudással rendelkeznek (képesek kommunikálni angol nyelven, képesek megértetni magukat egy angol környezetben)
 • Érettek és alkalmasak arra, hogy 4 hetet idegen környezetben, sokféle etnikai, kulturális és politikai háttérrel rendelkező társak között, velük együttműködve töltsenek el.
  • A lánytábor időpontja: 2022. június 24. – július 21.
  • A fiútábor időpontja: 2022 július 29. – augusztus 25.
 • Idén egy virtuális táborba is lehet jelentkezni két időpontra is.
  • 2022. július 4. – 15.
  • 2022. augusztus 8. – 19.
 • Jelentkezőknek idén 2005. augusztus 24. és 2007. június 20. közötti születésűeket várunk. Ha csak később esel bele a korhatárba add meg itt az adataid és küldünk emlékeztetőt amikor aktuálissá válik a jelentkezés.

A válogatás elvei

Nem létezik “tipikus” Rising Sun táborozó. Sőt, valójában az a cél, hogy minél változatosabb tábort állítsunk össze, hogy olyan táborozókat válasszunk ki, akik akár teljesen különböző területeken tehetségesek, különböző kulturális és társadalmi háttérrel rendelkeznek. A Camp Rising Sun nem való mindenkinek. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy a legtöbbet azok tudták profitálni a táborból, akikben megvoltak bizonyos tulajdonságok. Ennek értelmében a következőket fogjuk figyelni a pályázóinkban:

 • Intelligencia: Legyen képes megmutatni, hogy intellektuális teljesítménye jóval az átlag felett van.
 • Tehetség és érdeklődési kör: Támogatjuk az igazi egyéniségek kialakulását, ezért előszeretettel fogadunk olyan pályázókat, akiknek valamilyen különleges tehetségük vagy érdeklődési körük van (pl. zene, művészetek, tudományok, sport, színjátszás stb. Ugyanígy fontos, hogy a táborozók érdeklődjenek a “világ dolgai” iránt.
 • Jellem: A tábor küldetésének megfelelően elengedhetetlennek tartjuk, hogy a pályázót foglalkoztassa az “emberiség ügye” és ennek értelmében fontosnak tartsa az emberiességet és a humanitariánizmust; tisztelje a változatosságot és a másságot az emberekben; másokkal szemben nyíltan és igazságosan viselkedjen.
 • Vezető készség: Tipikusan olyan táborozók állják meg a helyüket legjobban, akiknek nagy a kezdeményezőkészségük, és hajlamosak természetesen jó érzékkel irányítani társaikat.

További információk

Louis August Jonas Foundation idén tart angol nyelvű előadásokat a táborról két időpontban:

 • December 5. 18:00-18:30
 • December 11. 15:00-15:30

Az időpontok magyar idő szerint értendők. Jelentkezni itt lehet: link.

A jelentkezés menete

Töltsd ki az angol nyelvű jelentkezési lapokat itt: https://www.lajf.org/apply-2022 (információk felül, jelentkezés alul), majd gyere el a szóbeli elbeszélgetésre.

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseid írd meg bátran a kapcsolat@risingsun.hu címre.

Beküldési határidő: Január 24.

Szóbeli elbeszélgetés: később