Jelentkezes

A tábor

A Louis August Jonas Foundation által finanszírozott Camp Rising Sun (CRS) nemzetközi ifjúsági tábor immár 90. szezonját kezdi meg 2019 nyarán az USA-beli New York államban. Eddig több tucat ország több ezer fiatalja ismerhette meg ezt a tábort, melynek célja többek között az, hogy különleges programja során a fiatalokban felébressze az önzetlenség, az egymás és a közösség iránti felelősség és tisztelet érzését, az egyetemes emberi értékek iránti érzékenységet, valamint hogy elősegítse a nemzetek közötti jobb megértést.

Több mint 20 éve magyar fiataloknak is folyamatosan lehetőségük van arra, hogy részt vegyenek ebben a nagyszerű programban, A Camp Rising Sun Magyar Táborozók Egyesületének feladata, hogy minden évben kiválassza a Magyarországról küldhető fiatalokat: 1-1 táborozót az amerikai fiú- és lánytáborokba.

A koronavírus és a tábor

A Camp Rising Sun tábor 2020-as idénye sajnos a világot érintő koronavírus járvány miatt nem került megrendezésre. A tábor 2021-es idényére várhatóan azok a táborozók utazhatnak, akik a 2020-as idényre utazhattak volna. Legközelebb várhatóan a 2022-es idényre tudunk új táborozókat választani.

Jelentkezési feltételek

Olyan fiatalok jelentkezését várjuk, akik megfelelnek az alábbi feltételeknek:

  • Megfelelő angol nyelvtudással rendelkeznek (képesek kommunikálni angol nyelven, képesek megértetni magukat egy angol környezetben)
  • Érettek és alkalmasak arra, hogy 4 hetet idegen környezetben, sokféle etnikai, kulturális és politikai háttérrel rendelkező társak között, velük együttműködve töltsenek el. A lányok Június 24. és Július 21. között, a fiúk Július 29. és Augusztus 25. között.
  • Jelentkezőknek idén 2003. augusztus 24. és 2005. június 20. közötti születésűeket várunk. Ha csak később esel bele a korhatárba add meg itt az adataid és küldünk emlékeztetőt amikor aktuálissá válik a jelentkezés.

A válogatás elvei

Nem létezik “tipikus” Rising Sun táborozó. Sőt, valójában az a cél, hogy minél változatosabb tábort állítsunk össze, hogy olyan táborozókat válasszunk ki, akik akár teljesen különböző területeken tehetségesek, különböző kulturális és társadalmi háttérrel rendelkeznek. A Camp Rising Sun nem való mindenkinek. Az évek során azt tapasztaltuk, hogy a legtöbbet azok tudták profitálni a táborból, akikben megvoltak bizonyos tulajdonságok. Ennek értelmében a következőket fogjuk figyelni a pályázóinkban:

  • Intelligencia: Legyen képes megmutatni, hogy intellektuális teljesítménye jóval az átlag felett van.
  • Tehetség és érdeklődési kör: Támogatjuk az igazi egyéniségek kialakulását, ezért előszeretettel fogadunk olyan pályázókat, akiknek valamilyen különleges tehetségük vagy érdeklődési körük van (pl. zene, művészetek, tudományok, sport, színjátszás stb. Ugyanígy fontos, hogy a táborozók érdeklődjenek a “világ dolgai” iránt.
  • Jellem: A tábor küldetésének megfelelően elengedhetetlennek tartjuk, hogy a pályázót foglalkoztassa az “emberiség ügye” és ennek értelmében fontosnak tartsa az emberiességet és a humanitariánizmust; tisztelje a változatosságot és a másságot az emberekben; másokkal szemben nyíltan és igazságosan viselkedjen.
  • Vezető készség: Tipikusan olyan táborozók állják meg a helyüket legjobban, akiknek nagy a kezdeményezőkészségük, és hajlamosak természetesen jó érzékkel irányítani társaikat.

A jelentkezés menete

Töltsd ki az angol nyelvű jelentkezési lapokat itt: Jelentkezési lap és tanári ajánlás , majd gyere el a szóbeli elbeszélgetésre.

A jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseid írd meg bátran a kapcsolat@risingsun.hu címre.

Beküldési határidő: –

Szóbeli elbeszélgetés: –